biografie

Mijn achtergrond

Mensen helen en ondersteunen in hun fysieke en emotionele klachten en blokkades, is vanaf het begin van mijn werk een belangrijk uitgangspunt. Naast het bevrijden van fysieke en emotionele disbalans kan er ook  sprake zijn van het bevrijden van je ballast die je in je leven ergens hebt opgedaan. 

De eerste stap om mensen te helpen meer in balans te komen , kwam met de keuze om fysiotherapie te gaan studeren. Door deze studie verbond ik me vooral met het in balans brengen in de lichamelijke klachten. Al gauw bemerkte ik de beperkingen van de opleiding en ben ik me verder gaan scholen in de psychosomatische fysiotherapie.  Hierdoor ontwikkelde ik me meer in het holistische genezen van mensen.  Deze passie heeft zich door mijn eigen ontwikkeling en allerlei opleidingen steeds verder ontwikkeld en verdiept.  Hierdoor is voor mij genezen en in balans brengen meer geworden dan alleen symptomen bestrijden. Maar juist meer kijken en zoeken naar de diepere  oorzaak van de disbalans. Vanuit mijn werk nu betekent het in balans brengen in alle facetten . (fysiek, emotioneel, energetisch en op ziele niveau). In 1996 ben ik gestart met mijn eigen praktijk.

wat is mijn ervaring?:  Vanaf 1984 ben ik 12 jaar werkzaam geweest als fysiotherapeute in verschillende praktijken.  Daarnaast heb ik les gegeven aan verschillende hartrevalidatiegroepen en zwangerschapsgroepen. En gewerkt als fysiotherapie docente.(aan het Saxion m.b.t. holistische fysiotherapie in de verpleegkunde opleiding). Uiteindelijk ben ik 35 jaar BIG-geregistreerd fysiotherapeute geweest. 

Aanvullingen in het verbreden van de holistische geneeswijze heb ik gevolgd d.m.v.:

– 3-jarige opleiding psychosomatische fysiotherapie (1987) met: ontspanningstechnieken, haptotherapeutische technieken, ademtherapie, psychotherapie, verschillende holistische massagetechnieken en visualisaties.

-opleiding voetreflextherapie voor fysiotherapeuten.(1987)

meditatieve hulpverlening voor fysiotherapeuten (1992, door Ton van Gelder, arts/acupuncturist). Waarin we werkten  met de energie van chakra’s, aura’s en meridianen  en hoe deze in balans te brengen. Om zo meer in balans te komen met wie je in essentie bent.

– 5-jarige scholingsweg klassieke homeopathie (1996) . Om op deze manier uitgebreider te kunnen  kijken naar de klacht waarmee mensen in de praktijk bij je komen. Het was een brede opleiding met ook studiegebieden als mythologie, astrologie, kunstzinnige vorming, waarnemen, antroposofie, pathologie, biografie, Jungiaanse psychologie, natuurwezens, bomen en planten. 

– 4 jarige HBO- opleiding craniosacraaltherapie (2009)

Tijdens en door de opleiding klassieke homeopathie ben ik in contact gekomen met mandalatekenen, waarin ik een aantal jaren cursus heb gegeven. Door het creatief met mandala tekenen en ontwerpen bezig te zijn ontstaat er meer rust en stilte in je hoofd en waardoor hierdoor meer balans en contact met jezelf ontstaat.

Door mijn werk in de praktijk word ik telkens weer gestimuleerd om mij verder te ontwikkelen in verschillende therapievormen. Ook door mijn nieuwsgierigheid naar verdieping en ontwikkeling in mijn vakgebied (en mijzelf) kom ik steeds weer verrijkende bijscholingscursussen tegen. Je raakt nooit uitgeleerd. En daarbij is het heerlijk om mezelf te voeden, in beweging te blijven, mezelf te prikkelen en te inspireren!

De laatste jaren heb ik verschillende bijscholingen gevolgd:  verdiepingscursussen in de cranio sacraaltherapie,  werken vanuit Past Reality Integration, voice dialogue, praktische Chinese geneeswijze met acupressuur, tongdiagnose en polsdiagnose, mindfulness trainingen in de traditie van Thich Nhat Hanh, hartcoherentie training vanuit Heartmath training, klankschalen volgens Peter Hess, testen met de biosensor, werken vanuit familie-opstellingen, werken met stemvorken, metamorfose-massage, basiscursus Shiatsu therapie en meridianen leer. Ook volg ik de laatste jaren verschillende (boeddhistische) retraites, om me te voeden in de stilte en mijn hart.  Een waardevolle aanvulling in mijn werk als therapeute en mindfulness wandelcoach.  

In 1996 ben ik gestart met mijn eigen praktijk Centrum Hestiada

Hestiada is de verbinding tussen Hestia en Davida.

Hestia is de godin uit de Griekse mythologie. Ze is de godin van de ronde haard en tempel, en een wijze, zachte vrouw. Ze is in staat om helderheid te scheppen in de chaos en inzicht te geven. Verder is ze erg verbonden met het intuïtieve, meditatieve en spirituele bewustzijn van waar uit ze kan helen. Hestia ’s symbool is de cirkel. De ronde haard met een heilig vuur in het middelpunt heeft de vorm van een cirkel, een mandala als een symbool van heelheid (Carl Jung).