biografie

kop04

Mijn achtergrond

Vanaf 1984 ben ik ruim 11 jaar werkzaam geweest als fysiotherapeute in verschillende praktijken.

Al vrij snel nadat ik was afgestudeerd, ondervond ik in de praktijk de beperking van mijn opleiding fysiotherapie.
Ik zocht naar aanvullingen in meer holistische zienswijzen, waar meer relatie gelegd wordt tussen lichaam, geest en energie.

Ik begon in 1987 met een 3-jarige opleiding psychosomatische fysiotherapie met: ontspanningstechnieken, haptotherapeutische technieken, ademtherapie, NLP, psychotherapie, verschillende holistische massagetechnieken en visualisaties.

In 1987 volgde ik ook een cursus voetreflextherapie voor fysiotherapeuten.

Mijn eigen ontwikkeling en verandering brachten mij in 1992 in aanraking met een bijscholing voor fysiotherapie: “meditatieve hulpverlening” (door Ton van Gelder, arts/acupuncturist)

Hierin ontwikkelde ik het leren werken met chakra’s, aura’s en energie en hoe die in balans te brengen. Door een cursus Reiki ontwikkelde ik dit verder.

Uit interesse voor klassiek homeopathie en mijn eigen biografische ontwikkeling startte ik in 1996 met een 5 jarige scholingsweg klassieke homeopathie . Het was een brede opleiding met ook studiegebieden als mythologie, astrologie, interactie, kunstzinnige vorming, waarnemen, antroposofie, pathologie, biografie, Jungiaanse psychologie, natuurwezens, bomen en planten.

Tijdens en door de opleiding klassieke homeopathie ben ik in contact gekomen met mandalatekenen, waarin ik een aantal jaren cursus heb gegeven.

Het was precies datgene wat ik nodig had in mijn eigen proces, en om te ontdekken dat ik ook door middel van mijn creatieve kant meer in balans kan komen.
Door mijn werk in de praktijk word ik telkens weer gestimuleerd om mij verder te ontwikkelen in verschillende therapievormen.

Ook door mijn nieuwsgierigheid naar verdieping en ontwikkeling in mijn vakgebied (en mijzelf) kom ik steeds weer verrijkende bijscholingscursussen tegen. Je raakt nooit uitgeleerd.En daarbij is het heerlijk om mezelf te voeden, in beweging te blijven, mezelf te prikkelen en te inspireren!

Hierdoor zijn er steeds meer therapievormen (of een combinatie van verschillende therapievormen) mogelijk om de verschillende oorzaken die meespelen, aan te pakken.Wat uiteindelijk het resultaat verbetert.

De laatste jaren heb ik onder andere de volgende bijscholingen gevolgd:
Workschop klankschalen volgens Peter Hess, testen met de biosensor, werken vanuit familie-opstellingen, engelenworkshops, werken met stemvorken,metamorfose-massage, basiscursus Shiatsu therapie en Quantum touch.

In 2013 heb ik de 4-jarige HBO-opleiding cranio-sacraaltherapie afgerond.

In 1996 startte ik mijn eigen praktijk Centrum Hestiada.

Betekenis Hestiada

Hestiada is de verbinding tussen Hestia en Davida.

Hestia is de godin uit de Griekse mythologie. Ze was de godin van de ronde haard en tempel, en een wijze vrouw. Hestia’s symbool was de cirkel.De ronde haard met een heilig vuur in het middelpunt heeft de vorm van een mandala, een symbool van heelheid (Carl Jung).

Het archetype van Hestia staat voor:

–         heelheid / heel worden / healing
–         intuïtief aanvoelen wat er aan de hand is
–         concentreren op innerlijke ervaringen
–         inzicht geven bij andere mensen
–         helderheid scheppen in de chaos
–         mediteren door een naar binnen gericht bewustzijn
–         spiritueel inzicht
–         warme, ordelijke sfeer
–         het spirituele centrum van de persoonlijkheid van een vrouw
–         verbondenheid
–         wijze oude vrouw