holistische fysiotherapie

de genezing van een deel
kan niet plaatsvinden
zonder behandeling van het geheel”

- Plato

 Als gediplomeerd fysiotherapeute heb ik 11 jaar werkervaring opgedaan in verschillende praktijken. (vanaf 1984 tot 1995), waarbij ik mij heb gespecialiseerd in ontspanningstherapie.
In mijn eigen praktijk ben ik me hierin verder gaan verdiepen door meerdere bijscholingen/opleidingen te doen op het gebied van ontspanning.
Mijn ervaring is dat voor een langdurig herstel, je nog meer naar de onderliggende oorzaak kunt kijken. Zo knip je als het ware niet alleen de paardenbloem boven de grond af (waardoor deze weer terugkomt), maar ga je ook bezig met de wortel te verwijderen.
Deze oorzaak kan velerlei zijn. Onder andere: verstoring in houding of beweging, spanning, ongevallen, een lichamelijk of meer geestelijk oorzaak en soms zijn er ook energetische blokkades. Zie ook “visie“.
Door hier mee bezig te gaan in de therapie behandel je de mens totaler, vanuit een holistische visie.

Als holistisch fysiotherapeute zal ik dus bij de eerste intake inventariseren wat met de klacht te maken heeft en daarbij kijken naar alles wat er in het leven mogelijk relatie kan hebben met de klacht. Zodat niet alleen een symptoom wordt behandeld, maar ook de onderliggende oorzaak. . Wat is er nodig om meer balans te krijgen? En dus klachten vermindering?

Afhankelijk van de oorzaak zal ik een keuze maken uit verschillende technieken. (bij alleen een lichamelijke oorzaak van de klacht t.g.v. een overbelasting zal er een andere behandeling worden gegeven dan bij een situatie waar er sprake is van meerdere oorzaken in het lichamelijke, geestelijke en energetische gebied). Vaak houdt dit in dat niet alleen het gebied van de klachten behandeld wordt, omdat meerdere dingen met elkaar samen tot de klacht hebben geleid.

Nog steeds is het mogelijk om in mijn praktijk te kiezen voor een holistische fysiotherapeutische behandeling, met of zonder verwijzing van de huisarts.(afhankelijk van de verzekering)

Ik ben een BIG-geregistreerd fysiotherapeute, en afhankelijk van de verzekering, kan er gehele of gedeeltelijke vergoeding plaatsvinden.

Nb: klankschaaltherapie, bloesemremedies, natuurgeneeswijzen en coaching vallen niet onder fysiotherapeutische behandelingen.