holistische massage

 kom weer thuis bij jezelf
in de stilte

en de aandacht

De basis voor mijn massagetherapie is gelegd tijdens mijn fysiotherapie opleiding.Ik heb hier veel ervaring in opgedaan, maar kwam ook zo de beperkingen van alleen deze massagetherapie tegen.

Naast deze klassieke, fysiotherapeutische massage technieken ben ik mij door bijscholing in andere massagevormen gaan ontwikkelen. (zie ook biografie). Die niet alleen gericht zijn op het masseren van spieren. Juist de holistische aanpak is wat mij aan spreekt. Dat betekent ook soms dat de voeten mee behandeld worden als er teveel spanning of gedachtes in het hoofd zijn.
In de praktijk maak ik gebruik van een combinatie van verschillende technieken. Afgestemd op de persoon en de klacht(en). (o.a. ontspanningsmassage, triggerpoint behandeling, polariteitsmassage, shiatsu-drukpunten, fysiotherapeutische technieken, intuïtieve massage), en altijd in stilte of een zachte ontspanningsmuziek.
Elke massage ontspant lichaam en geest. Door het vrijmaken van spanning gaat de energie beter doorstromen. Stress en allerlei lichamelijke kwaaltjes kunnen verminderen. Je zit lekkerder in je vel.
Er ontstaat zo meer harmonie tussen lichaam en geest. Ook kan het je bewuster maken van je lichaam. De massage brengt de aandacht naar binnen waar je kunt luisteren naar je lichaam. Waardoor je ook meer bij jezelf komt. Het effect kan ook gewoon zijn “ik voel mij lekker ontspannen”.

Ik werk met natuurlijke, plantaardige oliën. Eventueel worden etherische oliën toegevoegd om het ontspanningseffect te vergroten, of de afvoer van afvalstoffen uit de spieren te verbeteren of de doorbloedingsverbetering te vergroten. (of een ander effect). Altijd aangepast aan de patiënt of klacht.