klankschalentherapie

“ik ben niet alleen ik
ook ben ik diegeen
die ik niet zie

die ik vaak vergeet
maar die ik besluit ook te gaan bezoeken
om weer meer ik te worden

Juan Ramon Jiminez

Klankschalen therapie werkt met koperen klankschalen uit het verre Oosten. Het is een zeer werkzame methode voor ontspanning van lichaam en geest.
Het geeft ruimte aan geblokkeerde gebieden en is ontspannend.

De klankschalen worden bij of op het lichaam gebruikt. Ook kan men (bij de hele grote klankschalen) in de klankschaal gaan staan.

De therapie werkt via het gehoor op het bewustzijn en door de trillingen in het hele lichaam. Hierdoor wordt een diepe bewustzijnslaag bereikt en blokkades open gemaakt.
De geluidstrillingen dringen diep door in het fysieke lichaam, de energiesystemen en meridianen. Het zet alles in beweging om in balans te kunnen komen.

De werking van de  klanken is ontspannend en helend en brengt het lichaam meer in harmonie.
De klankschalen worden gebruikt als onderdeel van een complete heling. Er zijn verschillende klankschalen met verschillende trillingen/geluiden ieder op hun beurt ook weer andere reacties in het lichaam oproepen. Afhankelijk van de klacht, zal voor 1 of meerdere klankschalen worden gekozen.

De klankschalentherapie verdiept de werking van o.a massage, Cranio Sacraal therapie, edelsteentherapie en voetreflextherapie.