visie

Ontdekken en erkennen van de oorzaak
is de helft van de oplossing”
- Hippocrates

Als je niet lekker in je vel zit, als je ergens in vast loopt, als je lichamelijke of emotionele klachten hebt, dan kunnen verschillende therapievormen van mijn praktijk je helpen om weer in balans te komen met jezelf.

Ook kun je in de praktijk behandeld worden als je geen klachten hebt, maar voelt dat je af en toe een ondersteunende of ontspannende behandeling nodig hebt om lekker in je vel te blijven steken. En dat kan soms ook belangrijk zijn, gezien de tijd waarin we leven en onze maatschappij: “even tijd voor jezelf nemen” en “stil te staan”. In de stilte kom je weer bij jezelf uit en ervaar je wat je echt nodig hebt in je leven. Welke keuzes je wilt maken, waar je voor wilt gaan. Zo krijg je in de stilte contact met je verlangens, je wensen, je inspiratie en ideeën.

In de eerste intake breng ik in kaart wat er mee kan spelen in het ontstaan van de klacht(en). Ik kijk naar de totale mens, dat wil zeggen vanuit een holistische visie. Naast de anamnese en het lichamelijke onderzoek, bekijk en voel ik (ook intuïtief) energetische blokkades of energie-lekken. Indien nodig test ik, d.m.v. biosensor of kinesiologie , o.a. de energie van je organen, de chakra’s en meridianen. Of zijn er storingen vanuit de voeding?

Is de verstoring alleen lichamelijk of spelen er ook energetische blokkades, emotionele/geestelijke blokkades of soms karmische blokkades mee?Of is er sprake voor een hoog gevoeligheid, waardoor je teveel indrukken en energieën uit de buitenwereld mee in je eigen binnenwereld neemt, en zo uit balans raakt? Wat zijn de oorzaken die meespelen? Zijn er specifieke chakra’s of meridianen geblokkeerd of stromen ze onvoldoende?

Ik kijk naar het hele individu, hou rekening met factoren die verantwoordelijk zijn voor een niet optimale gezondheid. Waar is het evenwicht verstoord dat leidt tot de klacht? Alles heeft verband met elkaar. Verstoring op een gebied heeft invloed op de rest van het geheel. Het is niet voldoende om alleen een symptoom te verminderen d.m.v. bijvoorbeeld een klassieke massage. Als de onderliggende oorzaak van de verstoring niet wordt meegenomen, zal de klacht meestal weer terugkomen of onvoldoende op de therapie reageren.

Bijvoorbeeld:

Het kan zijn dat je niet in balans bent omdat er ergens sprake is van een blokkade (bewust of onbewust) die stroming van energie tegenhoudt. Deze blokkades kunnen lichamelijk zijn bijv. je hebt spierklachten of spierpijn, maar deze hebben ook hun uitwerking op je geestelijk functioneren.  Door de lichamelijke klacht voel je je emotioneler, geïrriteerder, depressiever of ben je meer moe.

Ook kan een blokkade een meer emotionele oorzaak hebben, bijvoorbeeld er is sprake van vastzittend verdriet, boosheid, angst of spanning.Door deze emotionele blokkade kunnen zich uiteindelijk lichamelijke klachten ontwikkelen zoals vermoeidheid, slapeloosheid, hyperventilatie, spierpijnen, gewrichtspijnen, burn out of duizeligheid etc. Er is dus sprake van een wisselwerking tussen lichaam en geest. Door deze blokkades te verminderen of op te ruimen, kom je weer meer in balans met jezelf.

Voor een blijvende genezing is het belangrijk dat er genezing plaatsvindt van de gehele persoon: lichamelijk, geestelijk/emotioneel en energetisch. Hierdoor kom je letterlijk en figuurlijk beter in je vel te zitten.

Er zijn verschillende therapievormen of combinaties van therapievormen mogelijk.
Dit is afhankelijk van welke klachten je hebt en de oorzaak van de klachten. Er zijn verschillende oorzaken van klachten mogelijk. (dit is per individu verschillend)

Bijvoorbeeld:
– te veel in je hoofd zitten
– overbelasting (lichamelijk of emotioneel)
– gespannenheid, stress
– overschrijden van je grenzen
– onvoldoende lichaamsbewustzijn (te weinig voelen)
– vastgezette emoties  (bewust of onbewust)
– lichamelijke blokkades
– hooggevoeligheid
– onvoldoende geaard zijn
– chakra disbalans
– energie-lekken
– verkeerde houding of beweging
– verzuring van het lichaam
– etc.

Om de balans te herstellen maak ik gebruik van verschillende massagevormen, ontspanningstherapie, ademtherapie, chakra healing,  voetreflextherapie, spirituele aromatherapie, edelsteentherapie, (Bach) bloesemtherapie, klankschalen, Cranio Sacraal therapie

Eventueel, indien nodig, maak ik gebruik van voedingsadviezen, Schussler-celzouten, zuurgraadmetingen en andere ondersteuningen voor de verbetering van de energiehuishouding.

Vaak worden er ook verschillende therapievormen in combinatie met elkaar gegeven, om zo het gewenste resultaat te verkrijgen. De combinatie van verschillende therapievormen versterken vaak de werking en geven dus zo een beter resultaat.

Vanuit mijn ervaring werk ik met verschillende klachten. Ik behandel zowel kinderen als volwassenen.

Ik noem een aantal veel voorkomende klachten:
– slaapproblemen
– spanningsklachten
– spier- en/of gewrichtsklachten
– vermoeidheid
– hooggevoeligheid
– hoofdpijnklachten
– hyperventilatie
– duizeligheid
– stressklachten
– burn out
– emotionele klachten
– niet lekker in je vel zitten
– psychosomatische klachten
– niet goed je grenzen voelen

Ik ervaar mijn werk als zeer inspirerend om samen met de ander op zoek te gaan naar meer balans. En ook soms te laten ontdekken hoeveel wijsheid er in hen schuilt.

Ik heb er alle vertrouwen in dat stilte en aandacht (vanuit liefde voor de mede mens) de mens brengt bij de antwoorden op vragen. En ook uiteindelijk de ingredienten zijn om iemand weer op de goede weg  te helpen.

Meer informatie is ook te vinden bij biografie.