visie

Ontdekken en erkennen van de oorzaak
is de helft van de oplossing”
- Hippocrates

Als je niet lekker in je vel zit, als je ergens in vast loopt, als je lichamelijke of emotionele klachten hebt, dan kunnen verschillende therapievormen van mijn praktijk je helpen om weer in balans te komen met jezelf.

Ook kun je in de praktijk behandeld worden als je geen klachten hebt, maar voelt dat je af en toe een ondersteunende of ontspannende behandeling nodig hebt om lekker in je vel te blijven steken. En dat kan soms ook belangrijk zijn, gezien de tijd waarin we leven en onze maatschappij: “even tijd voor jezelf nemen” en “stil te staan”. In de stilte kom je weer bij jezelf uit en ervaar je wat je echt nodig hebt in je leven. Welke keuzes je wilt maken, waar je voor wilt gaan. Zo krijg je in de stilte contact met je verlangens, je wensen, je inspiratie en ideeën.

In de eerste intake breng ik in kaart wat er mee kan spelen in het ontstaan van de klacht(en). Ik kijk naar de totale mens, dat wil zeggen vanuit een holistische visie. Naast de anamnese en het lichamelijke onderzoek, bekijk en voel ik (ook intuïtief) energetische blokkades of energie-lekken. Indien nodig test ik, d.m.v. biosensor of kinesiologie , o.a. de energie van je organen, de chakra’s en meridianen. Ook kan de tongdiagnose en polsdiagnose vanuit de Chinese geneeswijze vaak een goede richting geven van de problematiek.

Is de verstoring alleen lichamelijk of spelen er ook energetische blokkades, emotionele/geestelijke blokkades of soms karmische blokkades mee?Of is er sprake voor een hoog gevoeligheid, waardoor je teveel indrukken en energieën uit de buitenwereld mee in je eigen binnenwereld neemt, en zo uit balans raakt? Wat zijn de oorzaken die meespelen? Zijn er specifieke chakra’s of meridianen geblokkeerd of stromen ze onvoldoende? Is er sprake van een hormonale verstoring? 

Ik kijk naar het hele individu, hou rekening met factoren die verantwoordelijk zijn voor een niet optimale gezondheid. Waar is het evenwicht verstoord dat leidt tot de klacht? Alles heeft verband met elkaar. Verstoring op een gebied heeft invloed op de rest van het geheel. Het is niet voldoende om alleen een symptoom te verminderen d.m.v. bijvoorbeeld een klassieke massage. Als de onderliggende oorzaak van de verstoring niet wordt meegenomen, zal de klacht meestal weer terugkomen of onvoldoende op de therapie reageren.

Afhankelijk van de oorzaak, stel ik in overleg een behandelplan op. en maak ik een keuze uit de verschillende behandelvormen.

Voor een blijvende genezing is het belangrijk dat er genezing plaatsvindt van de gehele persoon: lichamelijk, geestelijk/emotioneel en energetisch. Hierdoor kom je letterlijk en figuurlijk beter in je vel te zitten.

 

  een aantal veel voorkomende klachten:

– slaapproblemen
– spanningsklachten
– spier- en/of gewrichtsklachten
– vermoeidheid
– hooggevoeligheid
– hoofdpijnklachten
– hyperventilatie
– duizeligheid
– stressklachten
– burn out
– emotionele klachten
– niet lekker in je vel zitten
– psychosomatische klachten
– niet goed je grenzen voelen

Ik ervaar mijn werk als zeer inspirerend om samen met de ander op zoek te gaan naar meer balans. En ook soms te laten ontdekken hoeveel wijsheid er in hen schuilt.

Ik heb er alle vertrouwen in dat stilte en aandacht (vanuit liefde voor de mede mens) de mens brengt bij de antwoorden op vragen. En ook uiteindelijk de ingredienten zijn om iemand weer op de goede weg  te helpen.

Meer informatie is ook te vinden bij biografie.