voetreflextherapie

zoals de ogen onze ziel weerspiegelen
zo weerspiegelen de voeten
ons lichaam”

 Voetreflextherapie is een natuurgeneeswijze waarbij je door behandeling van de reflexzones van beide voeten, het evenwicht in het lichaam probeert te herstellen.
De voetzool bevat veel verschillende reflexpunten, die in verbinding staan met een orgaan, klier, meridiaan of lichaamsdeel. Via deze punten kun je vaststellen hoe het bij het bijbehorende orgaan, klier, meridiaan of lichaamsdeel gesteld is.
Is er teveel of te weinig spanning? Is er sprake van een energieblokkade? Dit is te voelen/ waar te nemen op de voetzool.
Deze verstoringen kunnen zich uiten in algehele vermoeidheid, hoofdpijn, rugklachten, ontregeld spijsverteringsstelsel, depressiviteit, spierklachten, menstruatieklachten, slaapproblemen, gespannenheid etc.
Door op de juiste plek de juiste druk uit te oefenen kan de energiestroom die geblokkeerd is, weer op gang gebracht worden en hierdoor kunnen klachten verminderd worden. Ook zal de gehele energiestroom in het lichaam verbeteren, het afvoeren van afvalstoffen versterken en loslaten van blokkerende energie ondersteunen. Hierdoor zullen zowel je energetische, lichamelijke en geestelijke balans verbeteren, pijnklachten verminderen en er ontstaat een betere aarding.
Eventueel worden specifieke blokkades naast de massage extra ondersteund met bloesemremedies of een specifieke etherische olie, om het gebied beter te laten stromen.

Voetreflextherapie is ook zeer geschikt om te helpen je hoofd leeg te maken en meer ontspannen te worden. Zodat het een ondersteuning kan zijn in een ontspanningsbehandeling of cranio-sacraalbehandeling