biografie

Mijn achtergrond

In mijn 36-jarige werkervaring staat het ondersteunen van mensen in het vinden van balans centraal. Dit doe ik vanuit een holistische visie waarin lichaam en geest met elkaar verbonden zijn. Mijn basis is mijn fysiotherapie opleiding en daarna heb ik mijn kennis verbreed en verdiept d.m.v. verschillende opleidingen. Mijn specialisatie is het behandelen van stress gerelateerde klachten en het coachen in persoonlijke ontwikkeling.  

mijn ervaringen: 

  • opleiding  fysiotherapie (diploma 1984) , met daarna een drie-jarige specialisatie in de psychosomatische fysiotherapie.
  • begeleiding in hartrevalidatie en zwangerschapsgym
  • docente aan het Saxion m.b.t. holistische fysiotherapie 
  • specialisatie meditatieve hulpverlening voor fysiotherapeuten (1992)
  • 5-jarige HBO-scholingsweg klassieke homeopathie (1996).
  • 4 jarige HBO- opleiding craniosacraaltherapie (2009)
  • praktische Chinese geneeskunde, acupressuur en filosofie (2018)
  • begeleiding van mindfulness trainingen
  • opleiding hartcoherentie therapeut (2020)

De laatste jaren heb ik verschillende bijscholingen gevolgd:  verdiepingscursussen in de cranio sacraaltherapie, natuurcoaching bij innersteps, mindfulness trainingen in de traditie van Thich Nhat Hanh,  voice dialogue, praktische Chinese geneeswijze met acupressuur, tongdiagnose en polsdiagnose, hartcoherentie training vanuit Heartmath training, klankschalen volgens Peter Hess, bioresonantie, werken vanuit familie-opstellingen, werken met stemvorken, metamorfose-massage, basiscursus Shiatsu therapie en meridianen leer. Ook volg ik de laatste jaren verschillende (boeddhistische) retraites, om me te voeden in de stilte en mijn hart.  Een waardevolle aanvulling in mijn werk als therapeute en mindfulness wandelcoach.  

Door mijn werk in de praktijk word ik telkens weer gestimuleerd om mij verder te ontwikkelen in verschillende therapievormen. Ook door mijn nieuwsgierigheid naar verdieping en ontwikkeling in mijn vakgebied (en mijzelf) kom ik steeds weer verrijkende bijscholingscursussen tegen. Je raakt nooit uitgeleerd. En daarbij is het heerlijk om mezelf te voeden, in beweging te blijven, mezelf te prikkelen en te inspireren!

In 1996 ben ik gestart met mijn eigen praktijk Centrum Hestiada
Hestiada is de verbinding tussen Hestia en Davida.

Hestia is de godin uit de Griekse mythologie. Ze is de godin van de ronde haard en tempel, een wijze, zachte vrouw. Ze is in staat om helderheid te scheppen in de chaos en inzicht te geven. Verder is ze erg verbonden met het intuïtieve, meditatieve en spirituele bewustzijn van waar uit ze kan helen. Hestia ’s symbool is de cirkel. De ronde haard met een heilig vuur in het middelpunt heeft de vorm van een cirkel. Het is een mandala als een symbool van heelheid (Carl Jung).