Cranio Sacraal therapie

   “het lichaam heeft een wijsheid,
een diepe intelligentie, van zichzelf”
– Osho

Cranio-sacraaltherapie is een holistische behandelwijze, waarbij het doel is  ontspanning en balans in het systeem te bewerkstelligen, met behulp van zachte technieken. Het is uiteindelijk veel meer dan een methode of een techniek. Het betekent luisteren, afstemmen, voelen en verbinding maken vanuit het hart, zodat datgene kan ontstaan wat nodig is voor heling.

Voelen waar spanning zich heeft vastgezet, zal altijd voelbaar zijn in het ritme, in de fascia en de beweging van het craniosacrale systeem. Deze afwijkingen kunnen ontstaan door fysieke trauma’s of emotionele , mentale / spirituele blokkades.(te denken valt aan o.a. bevalling/geboorte, operaties, infectie, ongevallen, onverwerkte emoties of stress). Onopgeloste blokkades in een van de lagen zullen op den duur altijd doorwerken naar andere lagen en zo je balans verstoren en daardoor klachten geven.

Het helen en in balans brengen betekent niet alleen klachten verminderen. Het is ook een behandelvorm die je meer naar binnen brengt, zodat er ook meer aandacht voor jezelf, je lichaam en gevoelens ontstaan. In deze rust kun je makkelijker loslaten en ook zien wat wel en niet bij je hoort.
Ook kan je dieper in je lijf komen, waardoor je meer in contact komt met jezelf, je ziel en je hart. Het ondersteunt je in je eigen ontwikkelingsproces door spanningen en oude overlevingsmechanismen los te laten.

Voor meer informatie, zie ook www.pcsa.nu