visie

Ontdekken en erkennen van de oorzaak
is de helft van de oplossing”
– Hippocrates

Als je niet lekker in je vel zit, als je ergens in vast loopt, als je lichamelijke of emotionele klachten hebt, dan kunnen verschillende therapievormen van mijn praktijk je helpen om weer in balans te komen met jezelf.
Genezen betekent in balans brengen en is dus meer dan symptomen bestrijden. Vanuit een holistische visie is het zoeken naar de diepere  oorzaak van de disbalans en dit behandelen, waarbij de symptomen juist veel informatie geven waar er verstoringen zijn opgetreden.

In de eerste intake breng ik in kaart wat er mee kan spelen in het ontstaan van de klacht(en). Vanuit de anamnese, het bekijken van de fysieke bewegingen en klachten,  onderzoek van energetische blokkades  ( in chakra’s, meridianen, fascia etc).
Ook kan de tongdiagnose en polsdiagnose vanuit de Chinese geneeswijze vaak een goede richting geven van de problematiek. Daarnaast maak ik gebruik van bioresonantietest en hartcoherentie-meting om inzicht te krijgen in de verstoringen door stress.

Is de verstoring alleen lichamelijk of spelen er ook energetische blokkades, emotionele/geestelijke blokkades of soms karmische blokkades mee?  Waarin is het evenwicht verstoord dat leidt tot de klacht? Alles heeft verband met elkaar. Het is niet voldoende om alleen een symptoom te verminderen d.m.v. bijvoorbeeld een klassieke massage. Als de onderliggende oorzaak van de verstoring niet wordt meegenomen, zal de klacht meestal weer terugkomen of onvoldoende op de therapie reageren.

Een behandeling betekent vaak ook even tijd nemen om naar je lichaam te luisteren en er contact mee maken.  De stilte in jezelf en het contact kan soms ook belangrijk zijn, gezien de tijd waarin we leven en onze maatschappij: er is steeds meer haast, onrust ,” moeten” en presteren. In de stilte kom je weer bij jezelf uit en ervaar je wat je echt nodig hebt in je leven.  Ontspanning en uit je hoofd komen leveren vaak ook een bijdrage aan het verbeteren van je balans.

Ik ervaar mijn werk als zeer inspirerend om samen met de ander op zoek te gaan naar meer balans.  Samen op reis te gaan. Als het ware een stukje meelopen als gids op zijn of haar levensweg , op zoek naar de (innerlijk) bron.
Ik heb er alle vertrouwen in dat stilte en aandacht (vanuit liefde voor de mede mens) de mens brengt bij de antwoorden op vragen. En ook uiteindelijk de ingrediënten zijn om iemand weer op de goede weg  te helpen.

Meer informatie is ook te vinden bij biografie.